Home Webshop Farrow & Ball Inrichterij Nieuws Over ons Contact


foekje fleur

bottle vase #101 - limited edition - robijntje - mint

Dutch Design Vintage Stijl Puur Wonen

Met haar bottle vases vraagt Foekje Fleur meer aandacht voor het groeiende probleem van zwerfafval en de plastic soep in onze oceanen.

Tijdens een strandopruiming bij Bari, Italië, kwam Foekje deze kleine beer tegen. Eerst was hij gevuld met vloeibaar wasmiddel of wasverzachter en was zijn plaats bovenop een wasmachine. Nu werd hij gevuld met zeewater en was aangespoeld. De inspiratie voor bottle vase #101 Robijntje.

De flesvazen zijn gemaakt van porselein en hebben aan de buitenkant een matte afwerking die lijkt op plastic. De binnenkant is geglazuurd zodat het vaasje waterdicht is. Deze limited edition is verpakt in een mooie kartonnen doos met het ontwerp van illustrator Elzeline Kooy. Ingesloten is een kleine brochure met het verhaal van de bottle vases. Van deze kleine beer werden er slechts 200 gemaakt, je vind het nummer op de onderkant van de flesvaas.

Ben je fan van Foekje, kan je deze natuurlijk niet missen! Maar ook solo is het een prachtig vaasje.

materiaal: porselein
kleur: mint
afm: 15,9×6,6×4,5 cm


€39,00 Tijdelijk uitverkocht

Foekje Fleur is de oprichter van het label met dezelfde naam. Zij is afgestudeerd in Design en Fine Arts, een Nederlandse ontwerper die functionele objecten maakt die heel vrolijk en speels aandoen en toch ook tot nadenken stemmen en geinspireerd zijn op serieuze onderwerpen als milieuvervuiling en dierenrechten.

Deel deze pagina:

© 2021 - Inrichterij van Toen

Creatie & realisatie door Monique i.s.m. The MindOffice

Toegevoegd aan je winkelwagen